We vieren het 20-jarig bestaan boekwinkel

Op een aantal plekken waar pastoor Kees van Lent als pastoor werd aangesteld zorgde hij al snel voor een eigen verkooppunt van boeken. Dat deed hij in Lisse, in Almere en ook in Hoofddorp.

Onder de bezielende leiding van Joke Dapper en Janny Heesbeen werden er al snel na zijn komst boeken verkocht vanuit het parochiehuis. Maar de droom van de pastoor was groter. Hij wilde hier een echte winkel.

Op initiatief van de pastoor werd de oude paardenstal, met hulp van veel vrijwilligers omgebouwd tot mooie winkel. Leo Mesman werd de eerste coördinator, later opgevolgd door Ria Stolk.

Op 1 september 2000 ging de vlag uit, als teken dat de winkel geopend was. Dat is dit jaar dus 20 jaar geleden. In die 20 jaar hebben we als lees- en ontmoetingsplek heel mooie momenten beleefd.

We ontvangen klanten vanuit Hoofddorp en omstreken, maar ook zeker als er rondleidingen zijn in de Bijbelse tuin, krijgen we gasten binnen vanuit heel Nederland. We hebben schrijvers mogen ontvangen en lees en ontmoetingsbijeenkomsten kunnen organiseren.

Reden dus om in september aandacht aan te geven aan dit 20-jarig bestaan. Hoe we dat doen… dat kunnen we u nu nog niet vertellen, de plannen zijn nog in voorbereiding. Houd dus deze site goed in de gaten.