25 jarig schrijversjubileum Joke Verweerd


De debuutroman van Joke Verweerd, De wintertuin, verscheen dit jaar vanwege Jokes 25-jarig schrijversjubileum in een mooie jubileumeditie. Een verhaal over verstoorde familierelaties, herstel en vergeving.Achtergrondinformatie over Joke Verweerd

Joke werd geboren in 1954 te Krimpen aan den IJssel en woont inmiddels al weer heel veel jaren in Nieuw-Vennep.

Na de middelbare school volgde zij de opleiding Middelbare Sociale Arbeid omdat ze graag met mensen wilde werken en benieuwd was naar wat zij kon betekenen in de samenleving. Na haar huwelijk in 1975 en de geboorte van haar zoon (1976) en haar dochter (1979) is het schrijven langzamerhand een grotere rol in haar leven gaan spelen. Haar eerste publicatie was de kerstgedichtenbundel “Immanuël: God onder ons”. Deze bundel werd uitgegeven door Boekencentrum in 1983.

Na een aantal gedichtenbundels, begon zij met korte verhalen, onder andere voor het christelijk opinie tijdschrift Koers, waarin zij jarenlang maandelijks publiceerde.

Later ontstond in haar het verlangen een roman te schrijven. De wintertuin was haar eerste, maar er volgden er nog heel veel meer.

Tweemaal heeft Joke de ND-BCB Publieksprijs voor het beste Christelijke boek in ontvangst mogen nemen.

In 2005 met de roman Snoeitijd.
In 2014 met de roman Retour Rantepao.

Driemaal werd zij uitgenodigd om het actieboek voor de Christelijke Boekenbranche te schrijven:
In 1992 Klappermelk en Kinderkoffie.
In 2002 Wapenbroeders.
In 2015 Vindersloon.

Nogmaals, Joke schreef veel romans en gedichtenbundels o.a.: Vogelvlucht, een roman die zich afspeelt in de Haarlemmermeer. Maar ook haar cadeauboekjes en Troostkaarten zijn zeer geliefd.