Boeken rond het thema corona

De corona crisis is meer dan een pandemie, wereldwijd zijn de economie, de mens en de natuur uit evenwicht gebracht. Al die onzekerheden die deze crisis met zich mee brengt bleek ook een item voor uitgevers en auteurs.  In onze winkel liggen inmiddels een heel aantal boeken, met verschillende invalshoeken waarin het covid- 19 een belangrijke rol speelt.

Boeken zoals:

Het wonder van de kleine goedheid,
In tijden van eenzaam sterven en beperkt afscheid

Manu Keirse en Leo Fijen gaan opzoek naar de impact van het virus op het leven van mensen in een zorgcentrum. Hoe kun je omgaan met het bezoekersverbod, de vele zieke mensen en eenzame sterfgevallen door corona. Indrukwekkend verhaal, met een aantal mooie tips hoe je op afstand nabij kunt zijn.

ISBN: 978-9493-1613-20
Prijs € 14,90

Stap voor stap
Opnieuw leren leven na corona

In dit boekje schrijft Marinus van den Berg verhalen over mensen die op de Intensive Care in coma hebben gelegen. Stap voor stap proberen ze opnieuw te leren leven, een adembenemende zoektocht. Als ergens duidelijk wordt wat het coronavirus aanricht, dan is het te lezen in deze  aangrijpende en persoonlijke verhalen die in dit boek gedeeld worden.

ISBN: 978-9493-1613-51
Prij: € 9,99


God en de pandemie
Een theologische reflectie op het coronavirus en wat volgt

De bekende theoloog Tom Wright laat zien dat zowel in het Oude als in het Nieuw Testament niet wordt weggekeken van ellende. Wat dat is toch wat het covid-19 virus in veel gevallen met zich meebrengt. Hij geeft prachtige theologische inzichten aan de lezer mee, en vanwege zijn heldere stijl goed te lezen.


Wat is wijsheid
Carlos de Bourbon de Parme, Prof. dr. Sylvester Eijffinger,
Prof. dr. Paul van Geest

Wat is wijsheid in de coronacrisis? In dit boekje zien de drie auteurs de huidige crisis als een kans. Om in de wereldwijde sociale en economische verbanden ruimte te maken voor de deugden van barmhartigheid en gerechtigheid. Om te ervaren dat alle levende wezens met elkaar dezelfde wereld bewonen en om onze verhouding tot de natuur en alle levende wezens in een heel ander licht te zien. Om vanuit onze angst voor het onbekende en vanuit het besef van onze kwetsbaarheid en sterfelijkheid te groeien in gemeenschapszin en verbondenheid, in overgave, barmhartigheid en liefde.

ISBN: 978-9493-1613-44
Prijs: € 14,90


Wat doen we met deze crisis?
Na COVID-19

Redactie: Philppe van Heusden

Is corona, een keerpunt in de geschiedenis? Of zal zodra er een vaccin is alles toch bij het oude blijven? De samenlevingen die door het virus getroffen zijn, hebben het in meer of mindere mate zwaar te verduren. De uiteindelijke balans van de schade is nog onzeker, maar zal naar verwachting heel fors zijn. Tegelijk zijn er nieuwe kansen. In dit vlugschrift van hoop laten bevlogen mensen, zoals    internist Eric van Gorp, Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, René Grotenhuis theoloog hun persoonlijke en professionele licht schijnen op de coronacrisis proberen lijnen uit te zetten naar de toekomst.

ISBN: 978-9089-7241-20
Prijs: € 9,99


Kerk in tijden van corona
Diagnose-Dilemma-Duurzame toekomst

Met bijdrage van o.a. Bisschop Gerard de Korte, René de Reuver, Erik Borgman, Bram van de Beek

Wat zijn de aandachtspunten voor een nieuwe toekomst van onze lokale kerken in Nederland en Vlaanderen? Kerkleiders, theologen en spirituele voortrekkers uit de katholieke en protestantse wereld, stellen nieuwe vragen: – hoe bereiken we mensen die niet meer komen naar de zondagse viering? – wat doen we om het geloof meer tastbaar te maken in een kerk van anderhalve meter? – hoe gaan we om met online-vieringen in relatie tot de fysieke samenkomst op zondag? Hoe missionair zijn we naar kinderen en jongeren, naar zoekers en randkerkelijken? Etc.

Deze bundel trekt geen conclusies, stelt wel nieuwe vragen en maakt een tussenbalans op. Want er wordt er door deze crisis een nieuwe toekomst geboren.

ISBN: 978-9493-1613-82
Prijs: € 19,50