De Kruisweg van Halfweg Fons Litjens

In de kerk van Onze Lieve Vrouw Geboorte in Halfweg hangt een bijzondere kruisweg. Veertien kleine bronzen plaquettes zijn bij elkaar geplaatst op een houten achtergrond, langs een weg van prikkeldraad.

Traditioneel hangt een kruisweg verspreid over de zijmuren van het kerkgebouw. Zo’n opstelling nodigt uit om van statie naar statie te lopen en tekens bij een beeld te blijven stilstaan.

Bij de kruisweg van Halfweg zie je in een opslag alles staties tezamen. Daardoor loop je deze kruisweg niet met de voeten maar kan hij alleen met de ogen “gelopen” worden.

In dit prachtig vormgegeven boekje
lees je de troostende woorden van Fons Litjens schreef bij deze kruisweg
en kun je luisteren naar de stilte bij de afbeeldingen.
Met dit boekje kom je dichterbij
ervaar je de confrontaties
word je geraakt door de ontmoetingen met Jezus
en de eenzaamheid van zijn weg.

Vrijdag 29 januari werd De Kruisweg van Halfweg in kleine kring gepresenteerd in De OLV Geboortekerk in Halfweg. Leo Fijen bood het eerste exemplaar aan, aan de auteur Fons Litjens. Ook fotograaf Kees van der Veer werd in het zonnetje gezet. Hij maakte prachtige foto’s voor dit kleine documentje.

Voor de Veertigdagentijd maakt de parochie van de OLV-geboortekerk filmpjes, waarin u kunt meelezen en kijken naar deze kruiswegstatie. Ook wij gaan deze filmpje op onze website zetten.