Een pelgrimstocht voor klimaatgerechtigheid

Gewoon gaan! Pelgrimstocht voor klimaatgerechtigheid

Van 30 september tot en met 11 oktober lopen  internationale pelgrims door Nederland om aandacht te vragen voor het klimaat. De pelgrimstocht startte in augustus in Polen en eindigt in november in Glasgow, bij de 26e Wereldklimaatconferentie.

Op 10 oktober komt de pelgrimstocht: Gewoon gaan! naar onze gemeente Hoofddorp.

De pelgrims hadden wat vertraging en kwamen tussen 16.00 – 17.00 uur aan in de Bijbelse tuin bij de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg in Hoofddorp. Vanaf 17.30 uur werd daar onder leiding van Hella van der Wijst een slotbijeenkomst gehouden.

Bisschop Gerard de Korte en René de Reuver, scriba van de synode van de Protestantse Kerk, spraken beide inspirerende woorden om iedereen bewust te maken van het feit dat we de schepping cadeau hebben gekregen en daar goed mee om moeten gaan.

De pelgrimsgroep neemt een Klimaatpetitie mee waarin een oproep wordt gedaan aan de leiders van de klimaattop om tot een rechtvaardig klimaatbeleid te komen. In de petitie staat beschreven hoe kerken voorstander zijn van klimaatgerechtigheid en voor zichzelf een verantwoording weggelegd zien om zorg te dragen voor de schepping. Voor meer informatie kijk op:

www.groenekerken.nl/klimaatpetitie/