Activiteiten

Dinsdag, 18 januari (eerste avond)

Fratelli Tutti

De laatst verschenen encycliek van paus Franciscus gaat over rechtvaardigheid en broederschap, Fratelli tutti. In drie avonden zullen we nader ingaan op de inhoud van deze encycliek;  wat is een encycliek, is er hoop, wie is mijn naaste, wat kunnen wij zelf doen?
(tweede en derde avond: dinsdag, 1 februari en 15 februari)

Tijd: 20.00– 21.30 uur
Begeleiding: Pater Matthew Thekkeyil, Hans Bruijnzeels, Els Tulen

In principe zijn onze activiteiten gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Lees ervaringen delen

dinsdagmiddag 25 januari 2022

Niets ontgaat ons

van Janke Reitsma

De jonge tiener, Koen, groeit op in het gebied van de Wadden. Zijn vader probeert met allerlei inspanningen een kringloopwinkel op te zetten. Zijn moeder heeft last van psychoses. Dan raakt zijn moeder zwanger en Aukje wordt geboren. Zijn zusje is zwaar gehandicapt, maar het lukt de ouders niet om goed voor hun dochtertje te zorgen. Koen doet zijn uiterste best om voor zijn zusje en zijn moeder te zorgen.  Maar de zorg voor zijn zusje wordt steeds zwaarder en groeit hem boven het hoofd. Waarom mag de tante van Koen niet op bezoek komen? Waarom vragen ze geen hulp of waarom wordt de juiste hulp niet geboden?

Dit ontroerende, ja schrijnende boek beschrijft een gezinsdrama waarbij een jonge mantelzorger de zorg voor het gezin op zich neemt. Dit alles speelt zich af in de stille, afgelegen, weidse natuur van de Wadden. Al lezende word je langzaam meegetrokken in dit liefdevolle en tegelijk machteloze drama.

De boekbespreking is op dinsdag 25 januari 2022, van 14.00 tot 15.30, in boekwinkel Het Kruispunt. 

De gastvrouw is Els Tulen.

In principe zijn onze activiteiten gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Voor alle activiteiten kunt u zich aanmelden in onze boekwinkel, of via : 023-5617392
of info@boekwinkelhetkruispunt.nl