Activiteiten

Zing een stukje Bach

Workshop

Je stem is je mooiste instrument!

Hoe leuk is het dan om dit instrument te gebruiken.

Onder begeleiding van Koordirigent Sandra Romkes gaan we op een laagdrempelige manier samen zingen en kennis maken met Bach.

Zaterdag 26 maart

inloop: 13.30 uur

aanvang: 14.00 uur

kosten: 12.50 per persoon

aanmelden: 023-5617392 of info@boekwinkelhetkruispunt.nl

Boekenweek 9 tot en met 18 april

De 87ste Boekenweek: 9 tot en met 18 april is een ode aan “De eerste liefde”. Wij nodigen iedereen uit om in deze week bij ons op de koffie te komen en verhalen over uw of jouw eerste liefde met ons te delen. Opschrijven mag ook, mail dan uw verhaal voor 18 april en wie weet wint u daarmee een leuke prijs.

Natuurlijk ligt ook het boekenweek geschenk en het boekenweek essay voor je klaar.

Boekbespreking: De goede voorouder 21 april

Roman Krznaric is cultuurhistoricus (en overigens getrouwd met econome Kate Raworth – van de donut economie). In zijn boek “De goede voorouder” vraagt hij zich af waarom mensen zo gefixeerd zijn op de korte termijn: de volgende vakantie, de volgende verkiezingen? Dit terwijl de grote vragen van dit moment – denk aan de klimaatscrisis – vragen om handelen dat nadenkt over de lange termijn.

Hoe zouden onze kinderen en kleinkinderen zich ons willen herinneren?

En we kunnen het: kathedralen, maar ook Nederlandse polders getuigen ervan dat mensen dingen kunnen doen waar ze zelf niet beter van worden, maar wel de volgende generaties. Een hoopvol boek.

De boekbespreking is op donderdag 21 april. 20.00 uur in onze boekwinkel. Gespreksleider is Aarnoud van der Deijl.

Bij hem kunt u zich ook aanmelden. 023-2000192

Boekbespreking Mazzel Tov 26 april

Op 26 april is er weer een leeskring waarin we leeservaringen te delen over het boek Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten. Margot, een Belgische student journalistiek, maakt kennis met een orthodox joods gezin wanneer ze 2 kinderen begeleidt met hun huiswerk. Ze is gefascineerd, nieuwsgierig en ook kritisch naar de tradities van deze joodse gemeenschap. Ze neemt de lezer mee is haar proces van openstaan voor en botsen met andere culturen en gebruiken. Met haar observaties krijgen we een indruk van het leven in een joods gezin. Een boek dat je aan het denken zet.

U bent van harte uitgenodigd om mee te praten op dinsdagmiddag 26 april van 14.00 tot 15.30.