Inspiratie – Tip – In the Picture

Dietrich Bonhoeffer is voor vele een bekende naam. En dit jaar was er speciale aandacht voor hem i.v.m. met zijn sterfdag 75 jaar geleden. Theologen en Bijbelkenners zijn bekend met zijn gedachtegoed.  Zijn teksten, liederen en gebeden worden nog steeds gebruikt en gezongen zoals b.v.

‘Door goede machten trouw en stil omgeven,
behoed, getroost, zo wonderlijk en klaar,
zo wil ik graag met u, mijn liefsten, leven,
en met u ingaan in het nieuwe jaar. ‘

Een lied dat is gemaakt tijdens de jaarwisseling 1944/1945.

Over zijn verloofde Maria von Wedemeyer, weten we minder. Maar dankzij de inspanningen van Amanda Barratt is daar vanaf nu verandering ingekomen. Op basis van gedegen onderzoek beschrijft ze in deze roman het onbekende liefdesverhaal van deze twee mensen.  

De roman begint heftig: In de ijskoude winter aan het begin van 1945 gaat Maria te voet naar de gevangenis om Dietrich te bezoeken, maar hij is daar niet meer! De hele roman heeft iets ongemakkelijks om te lezen, want je weet van tevoren dat deze liefde slecht afloopt.  Maar al lezend leer je een andere Bonhoeffer kennen. Je ontdekt de man achter de theoloog, dominee en lid van een verzetsgroep. Je voelt mee in de moeilijke en verdrietige kanten van zijn leven.

De meerwaarde van dit boek is dat de lezer naast een hopeloos liefdesverhaal een inkijkje krijgt in het familie- en liefdesleven en daarbij tegelijk op een laagdrempelige manier in contact komt met het gedachtegoed van deze grote theoloog. Zijn teksten en gedichten gaan nog meer spreken.

In het blad PUUR stond een mooi interview met de schrijfster. Lezen? Klik dan op onderstaande link

https://www.puurvandaag.nl/boekentips/amanda-barratt-over-dietrich-mijn-liefste/