Theater voor engelen

no title has been provided for this book
Auteur:
ISBN: 9789043536431
Prijs:

‘Theater voor engelen’ is een theologisch-filosofisch boek van Tomáš Halík over de zoektocht naar en de ontmoeting met God. Mensen zijn geen engelen: ze kunnen het mysterie van het leven en het geloof niet in zijn geheel overzien. Dat betekent niet dat we uit eerbied voor dit geheim daarin dan maar moeten berusten.

Tomáš Halík nodigt ons uit het geloof als een levensexperiment op te vatten en de openheid van onze geest in te zetten. In dit indringende boek spreekt Halík niet alleen overtuigde christenen aan, maar ook atheïsten en mensen die op zoek zijn naar zingeving.

Want God zoekt de mens vaak op in de stilte en in het verborgene, zonder dat iemand het zelf merkt. Halík probeert deze ontmoetingen op het spoor te komen en beschrijft die als een voortdurende dialoog met God.

‘Iedere bladzij dwingt me om een paar minuten uit het raam te staren, te peinzen en het hart van mijn eigen (on)geloof te betreden.’ – Wolter Huttinga in ‘Trouw’ over ‘Raak de wonden aan’

Podcast

Zin om naar de theologie podcast te luisteren waarin Elsbeth Gruteke en Mark de Jager in gesprek gaan met Erik Borgman over de inhoud en de betekenis van het nieuwe boek. Theater voor engelen.

Borgman verwondert zich over de populariteit van Halík onder protestanten en en zijn relatieve impopulariteit onder katholieken.

Theologie Podcast