Verlangen naar een nieuw christendom

no title has been provided for this book
Auteur:
ISBN: 978-9043-5343-07
Prijs:

In zijn boek Verlangen naar een nieuw christendom beschrijft de nieuwe Theoloog des Vaderlands Samuel Lee wat in zijn ogen wezenlijk is voor het christendom vandaag. Daarbij schuwt hij niet de vinger te leggen bij wat nu ‘uit balans’ is in de Pinksterbeweging, de denominatie van het christendom waarbinnen hij zelf actief is. Wat hij daarbij te berde brengt, over onder andere leiderschap, de Geest en de Bijbel, is niet alleen relevant voor de Pinksterbeweging, maar voor alle christenen. Een inspirerend en verbindend boek, dat recht uit het hart geschreven is.

Samuel Lee is in veel dingen de eerste. Hij is de eerste Theoloog des Vaderlands met een migratie-achtergrond, hij is de eerste in die functie die uit de pinksterbeweging komt, de eerste die een migrantenkerk leidt in Amsterdam Zuidoost.

De 49-jarige doctor in de theologie, die werkt aan de Vrije Universiteit, noemt zichzelf een onafhankelijke pinksterman. In 2019 werd hij benoemd tot Theoloog des Vaderlands. Hij volgt Stefan Paas op, zijn collega aan de VU. Hij wordt geprezen om zijn vermogen bruggen te bouwen tussen traditionele kerken en migrantenkerken.

Hij werkt in beide werelden. Hij is lid van het overwegend witte docentenkorps aan de theologische opleiding van de VU, tegelijkertijd heeft hij in Zuidoost een eigen academie opgericht waar migranten van over de hele wereld zich gratis kunnen verdiepen in mensenrechten, sociale wetenschappen en theologie – op academisch niveau. Hij leidt in datzelfde Amsterdamse stadsdeel een van de 150 migrantenkerken die Zuidoost rijk is en daarnaast is Samuel Lee al jaren lid van de Nationale Synode, dat het gesprek tussen gelovigen wil bevorderen.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=hlmAFD5Bg3k&feature=share&fbclid=IwAR0om6ke4dInSnweCGI6oNx3F5OeLReFRIazu3Updzg5G_o-8I00OO15eUk

Knop online bestellen boeken