Vrouwenbijbel

Vrouwenbijbel
Title: Vrouwenbijbel
ISBN: 978-9065-3940-19
Prijs:

De Vrouwenbijbel is een speciale editie van de Herziene Statenvertaling gericht op vrouwen.
Een Bijbel in deze vorm verschijnt voor het eerst in Nederland. In het Engels, Duits, Spaans en Zuid-Afrikaans verschenen al eerder Bijbels speciaal voor vrouwen.

In de Vrouwenbijbel is de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling opgenomen. Daarnaast is er een grote hoeveelheid extra materiaal te vinden, dit is als studiemateriaal te gebruiken. Aan ieder hoofdstuk zijn strooiers toegevoegd. Dat zijn kleine tekstjes die je willen helpen om de verbinding te maken tussen de tekst en je eigen leven.

Ruim 70 vrouwelijke vrijwilligers hebben meegewerkt aan de Vrouwenbijbel. Dit zijn niet allemaal theologen, het is een brede groep. Het was een flinke klus om al die teksten in een overeenkomend format te plaatsen. Maar de deadline – 2016 – is gehaald. De vrouwen schreven o.a.
– themapagina’s,
– meditaties,
– biografieën
– inleidingen op Bijbelboeken.
In de Vrouwenbijbel worden bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen onder de aandacht gebracht. Ook de naamloze vrouwen worden behandeld, zoals de vrouw bij de put. Ten slotte zijn er een encyclopedie en een Bijbelleesrooster in opgenomen.

De redactie van de Vrouwenbijbel werd gevormd door hoofdredacteur Hanneke Schaap-Jonker en de kernredactie Rieke den Hertog-van’t Spijker, Almatine Leene, Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens en Christien Bos.