Wilibrordvertaling

Deze Willibrordvertaling is uitgevoerd met roodleren omslag en goudsnede.
Formaat: 12 x 18 cm.

Ook verkrijgbaar met zwartleren omslag.
(tijdelijk niet leverbaar)

LEES MEER

Huwelijksbijbel in gewone taal

– Bijbel in Gewone Taal
– Huwelijksbijbel
– Stijlvol wit omslag bedrukt met gouden letters
– Goudkleurig bedrukte schutbladen met woordenlijst en familieregister
– 15,5 x 21,8

De Bijbel in Gewone Taal is een nieuwe vertaling van de Bijbel vanuit de grondteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).
Het is een duidelijke Bijbel voor iedereen.
Door de begrijpelijke taal komen bijbelverhalen dichtbij.

LEES MEER

Huwelijksbijbel

Een huwelijk is een speciale gebeurtenis en bij een speciale gebeurtenis hoort natuurlijk een bijzonder geschenk: een Trouwbijbel.

De huwelijkseditie van de Nieuwe Bijbelvertaling is nu volledig vernieuwd.

Trouwbijbel:
– Nieuwe Bijbelvertaling
– Tijdloos nieuw ontwerp
– Kleursnede
– Ringen in matte goudfolie
– Leeslinten
– 21 x 14 cm
– 1984 pagina’s

Prijs € 49,95

LEES MEER

HSV Studiebijbel

De HSV-studiebijbel bevat de complete tekst van de HSV, aangevuld met aantekeningen, inleidingen, kaartjes en artikelen.

De HSV-Studiebijbel wil mensen helpen bij het begrijpen van de Bijbel. Dankzij de Heilige Geest kunnen lezers al lezend en overdenkend een persoonlijke en onderbouwde relatie ontwikkelen met God, die Zichzelf bekend maakt in de persoon van Jezus Christus.

Deze studiebijbel bouwt de verstaanbaarheid van de HSV verder uit met behulp van duizenden aantekeningen, meer dan tweehonderd kaarten en illustraties en talloze artikelen met achtergronden over bijbel, geloof en ethiek.

De HSV-studiebijbel staat onder hoofdredactie van prof. dr. T.M. Hofman en prof. dr. M.J. Paul.

Uitvoering
– Herziene Statenvertaling Studiebijbel
– Zwart
– Harde kaft
– 16 x 24
– ca 2400 blz.
Prijs € 82,50

LEES MEER

Naardense Bijbel

De veelgeprezen Naardense Bijbel nu eindelijk op groot zakformaat (13×18 cm) met het dunste papier. Leverbaar vanaf 21 november 2014. Dit formaat is in zes uitvoeringen beschikbaar. Deze donkerblauwe uitvoering heeft een harde linnen omslag; de andere vijf uitvoeringen hebben een soepele omslag.

In een herziene vertaling, nog dichter bij de grondtekst. De beeldende kracht van het originele Hebreeuws en Grieks komt daardoor nog beter naar voren. Hoe dichter bij de bron hoe meer de tekst gaat spreken. Nog preciezer worden eendere woorden of woordstammen in het origineel nu eender vertaald. Verbanden en woordspellen komen daardoor aan het licht. Zo komt Mozes in Exodus 2,3 niet in een biezen kistje te liggen maar in een arkje, net zo’n vaartuig als waarin Noach werd behouden: in het Hebreeuws gaat het om hetzelfde woord.
Net als in de vorige edities is de tegenwoordige tijd de overwegende werkwoordsvorm en wordt de Godsnaam weergegeven door’de ENE’.

Auteur: OUSSOREN, PIETER

Prijs € 62,50

LEES MEER

Mannenbijbel

De Mannenbijbel bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling, aangevuld met extra teksten en weetjes. Ieder bijbelboek is voorzien van een inleiding welke ingaat op de verantwoordelijkheid van de man voor zijn eigen geloofsleven, voor zijn omgang met anderen en de samenleving. Het extra materiaal bevat inleidingen op de bijbelboeken en een heldere uitleg hoe de Bijbeltekst gebruikt kan worden in het dagelijks leven. De Mannenbijbel zet bekende en minder bekende Bijbelse mannen in de schijnwerpers en prikkelt mannen bewust te leven vanuit de verantwoordelijkheid die God hen geeft.

De Mannenbijbel heeft als studiebijbel veel toegevoegde waarde. Zo bevat hij biografieën van bijbelse personen, kanttekeningen over man en geloof, man en samenleving en man en relatie.

Mannen zitten anders in elkaar dan vrouwen. Mannen beginnen een gesprek vaak met een feitje dat ze ergens gelezen hebben. De zogeheten Prikkels die door de hele mannenbijbel te vinden zijn, geven in enkele zinnen Bijbelse wetenswaardigheden. Deze weetjes kunnen stimuleren om met anderen over de Bijbel te praten of deze verder te gaan lezen.

De diversiteit binnen de kernredactie is groot, dit maakt dat de Mannenbijbel een Bijbel is voor álle christelijke mannen.

De complete Herziene Statenvertaling
Veel beeldmateriaal bestaande uit infographics, foto’s en landkaartjes bij de Bijbeltekst
omvang ca. 2200 blz.
formaat 16×24 cm

Meer dan 300 boeiende feiten bij de Bijbeltekst
Meer dan 400 thema pagina’s
Meer dan 55 inleidingen op Bijbelboeken
70 biografieën

LEES MEER

Vrouwenbijbel

De Vrouwenbijbel is een speciale editie van de Herziene Statenvertaling gericht op vrouwen.
Een Bijbel in deze vorm verschijnt voor het eerst in Nederland. In het Engels, Duits, Spaans en Zuid-Afrikaans verschenen al eerder Bijbels speciaal voor vrouwen.

In de Vrouwenbijbel is de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling opgenomen. Daarnaast is er een grote hoeveelheid extra materiaal te vinden, dit is als studiemateriaal te gebruiken. Aan ieder hoofdstuk zijn strooiers toegevoegd. Dat zijn kleine tekstjes die je willen helpen om de verbinding te maken tussen de tekst en je eigen leven.

Ruim 70 vrouwelijke vrijwilligers hebben meegewerkt aan de Vrouwenbijbel. Dit zijn niet allemaal theologen, het is een brede groep. Het was een flinke klus om al die teksten in een overeenkomend format te plaatsen. Maar de deadline – 2016 – is gehaald. De vrouwen schreven o.a.
– themapagina’s,
– meditaties,
– biografieën
– inleidingen op Bijbelboeken.
In de Vrouwenbijbel worden bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen onder de aandacht gebracht. Ook de naamloze vrouwen worden behandeld, zoals de vrouw bij de put. Ten slotte zijn er een encyclopedie en een Bijbelleesrooster in opgenomen.

De redactie van de Vrouwenbijbel werd gevormd door hoofdredacteur Hanneke Schaap-Jonker en de kernredactie Rieke den Hertog-van’t Spijker, Almatine Leene, Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens en Christien Bos.

LEES MEER

Kloosterbijbel

De Kloosterbijbel is een complete huisbijbel in de Willibrordvertaling, aangevuld met interessante informatie over het kloosterleven in de breedste zin van het woord. Het heeft als doel de lezer bekend maken met het kloosterleven zoals zich dit sinds de vroegste tijden van het christendom heeft ontwikkeld.

Deskundigen schrijven onder meer over Augustinus, Benedictus, Franciscus en Clara, Vincentius en de daarbij behorende vrouwelijke orde, de Jezuïeten, de Psalmen, Lectio Divina, Ora et labora en de rol van leken, jongeren en gasten. De teksten worden gecombineerd, met mooie klooster fotografie.

‘Als je graag in het klooster te gast bent en in dat ritme wilt leven, werken en bidden, lees dan de Kloosterbijbel. Voor iedereen die anders wil leven!’

LEES MEER

Wilibrordbijbel – schooleditie

Deze schooleditie van de Willibrordbijbel bevat de volledige tekst van het Oude en Nieuwe Testament, inclusief inleidingen op de afzonderlijke Bijbelboeken en op de Bijbel als geheel. Tezamen met een uitgebreide historische tabel is het de ideale editie voor gebruik op school, thuis of in de parochie.

Uitvoering

– Willibrordvertaling 1995
– Schoolbijbel
– Harde Kaft

Stevig en stoer, met een eigentijdse omslag: de voordeligste gebonden versie van de complete Willibrordvertaling 1995 in een handzaam formaat. Met een licht herziene tekst en in een nieuw ontwerp van Geert de Koning.

– nieuwe spelling
– nieuw dwarsverwijzingenapparaat
– nieuwe kaarten
– nieuwe lay-out
– tweekleurendruk
– nieuwe cover

De kracht van de Willibrordvertaling is de voorleesbaarheid. Hieraan is veel aandacht besteed. Daarnaast heeft de Willibrordvertaling standaard voorzien van inleidingen bij de bijbelboeken, aantekeningen, dwarsverwijzingen en een algemene toelichting op de bijbel.
Prijs € 29,00

LEES MEER

Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een Bijbel speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar, om samen te lezen en te beleven. De Samenleesbijbel bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal. Behalve de bijbeltekst staan er in de Samenleesbijbel allerlei:
– weetjes
– themapagina’s
– vragen
– liedjes
– en dingen om te doen.

In De Samenleesbijbel staan 3 routes van in totaal 425 stappen die je helpen om de boodschap van de Bijbel te ontdekken. De routes variëren in moeilijkheid. Als je een route volgt, ga je stap voor stap langs bekende en minder bekende verhalen en teksten uit de Bijbel.

Om de beleving en het begrip van de Bijbel compleet te maken zijn meer dan
-1000 illustraties
– landkaarten
– foto’s
– tekeningen
– en cartoons opgenomen.

De Samenleesbijbel is een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met JOP (jongerenorganisatie PKN) en Royal Jongbloed (uitgeverij).
Prijs € 59,95

LEES MEER