De kruisweg van Halfweg

Leverbaar vanaf 29 januari 2021

In de kerk van Onze Lieve Vrouw Geboorte in Halfweg hangt een bijzondere kruisweg. Veertien kleine bronzen plaquettes zijn bij elkaar geplaatst op een houten achtergrond, langs een weg van prikkeldraad.

Traditioneel hangt een kruisweg verspreid over de zijmuren van het kerkgebouw. Zo’n opstelling nodigt uit om van statie naar statie te lopen en tekens bij een beeld te blijven stilstaan.

Bij de kruisweg van Halfweg zie je in een opslag alles staties tezamen. Daardoor loop je deze kruisweg niet met de voeten maar kan hij alleen met de ogen “gelopen” worden.

In dit prachtig vormgegeven boekje
lees je de troostende woorden van Fons Litjens schreef bij deze kruisweg
en kun je luisteren naar de stilte bij de afbeeldingen.
Met dit boekje kom je dichterbij
ervaar de confrontaties
word je geraakt door de ontmoetingen met Jezus
en de eenzaamheid van zijn weg.

Uitermate geschikt als bezinning in de Veertigdagentijd!

 

Knop online bestellen boeken

LEES MEER

Klooster! Vertrouwen

Durf jij je te laten vallen? De kloostervisie op vertrouwen
Over het vertrouwen en de liefde
Adoptie, trapezewerk, een Jona-ervaring: doorgaan vol vertrouwen
Met verder: Stef Bos, Manu Keirse, Tini Brugge, Hanna Rijken
Knop online bestellen boeken

LEES MEER

Klooster! Groei

In deze editie over groei: De kloostervisie op ware groei, De coronadoden in kloosters, door de crisis van deze tijd heen groeien, 8 verhalen over groei en nog veel meer…

Knop online bestellen boeken

 

LEES MEER

Geliefd Henri

Henri Nouwen blijft duizenden lezers en zoekers aanspreken. Na het succes van de bestseller ‘Wie van ben ik?’ een nieuwe parel: met uitspraken van Nouwen over leven en dood, over vreugde en verdriet, over eenzaamheid en thuiskomen en over kracht en kwetsbaarheid. Dat zijn de grote thema’s in het leven van deze Nederlandse Godzoeker die ook 22 jaar na zijn dood mensen blijft inspireren. Daarover schrijven Barbara Zwaan, Jan van den Bosch en Mirjam van der Vegt, ook vanuit hun persoonlijke betrokkenheid. Inigo Bocken is de wetenschapper die voor het eerst vanuit de theologie waarderend over Henri Nouwen schrijft. Een mooi geschenk voor de feestmaanden omdat Henri Nouwen zelf ook uitgebreid aan het woord komt.

LEES MEER

Bidden in tijden van beproeving

Abten en abdissen, kluizenaars en spirituele leiders, katholieken en protestanten, zij gaan ons voor in gebed en geven woorden om het uit te houden in de pijn en het lijden van deze tijd. Anselm Grün, Hannah van Quakebeke, Jos Moons, Manu van Hecke, Paul van Geest, Benoît Standaert, Katharina Michiels, Thomas Quartier, Erik Galle, Jan Hendriks, Wim Beekman, Antoine Bodar, Wim Houtman, Paul Verbeek, Marijke Brouwer.

 

LEES MEER