Meimaand- Mariamaand

Twee mooie beeldjes van Maria

De twee beeldjes op de foto hebben we uit de vitrinekast gehaald en in het zicht neergezet.  Iedereen kan ze nu bewonderen. Ze staan daar echt mooi te zijn. Het is immers mei en dat is traditioneel de Maria maand.

In onze boekwinkel hielden we heel vaak in deze periode een Maria-avond. We nodigden iemand uit om te komen vertellen over Maria. Dit jaar is er helaas geen Maria-bijeenkomst in onze winkel. Maar deze kleine beeldjes staan wel te stralen, ze zijn omringt door een paar rozenkransen en natuurlijk een paar Mariaboeken en brochures. Bij dat laatste denken we aan bloemen voor Maria, geschreven door Tini Brugge.

Eén boek springt er eigenlijk altijd uit als je het hebt over Maria en dat is Geen dag zonder Maria. Het is een paar jaar geleden gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling rond Maria in het Catharijne museum in Utrecht.

Geen dag zonder Maria is een reis door het hele jaar, waarbij de lezer elke dag wordt verrast door Maria: met een verhaal of een legende, een mooi gedicht of gebed, een opmerkelijk weetje, een Maria-verschijning, een lach en een traan, een bijzonder recept. Het boek laat zien waar de wereldwijde verering van Maria vandaan komt en hoe Maria mensen tot op de dag van vandaag inspireert.

De korte teksten, per kalenderdag ingedeeld, gaan vergezeld van prachtige illustraties, die reiken van oermoeders en godinnen via middeleeuwse beelden en manuscripten tot hedendaagse kunst en zelfs tatoeages. Juist die diversiteit maakt Geen dag zonder Maria bijzonder aantrekkelijk.


Geen dag zonder Maria


Bloemen voor Maria